keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Ilmoitus blogiin tulevaisuudessa ilmestyviä pidempiä blogauksia koskien

Vaikka Bloggeria on tullut käytettyä vuosia ja jopa ennen tätä nykyistä blogianikin, niin toisinaan sitä juurtuu tapoihinsa ja unohtaa kuinka asioita voi käyttää eri tavoin. Tuossa hetki sitten satuin vilkaisemaan joitain Bloggerin omia support -sivuja (Get started with Blogger) ja huomasin erään asian, johon en ollut aiemmin kiinnittänyt juurikaan huomiota.

Bloggerista kun löytyy blogitekstin muokkaustilasta painike, joka näyttää vähän kuin revenneeltä paperilta. Kyseinen painike (mouse over -teksti kuvaa sitä "Lisää väli" -painikkeeksi) lisää elementin blogitekstiin, joka "katkaisee" sen ja jättää linkin yksittäisen blogitekstin omalle sivulle. Tämä mahdollistaa sen, että kymmeniä tai satoja rivejä pitkät blogikirjoitukset voidaan etusivulla lyhentää vaikkapa muutaman kappaleen pituisiksi ja loput voi löytää linkkiä seuraamalla. Havainnollistan sitä tässä:

Mikäli klikkasit linkkiä ja siirryit tämän blogitekstin omalle sivulle (url on pidempi kuin etusivulla), niin sinun pitäisi nähdä tämäkin teksti.

En ole siis aiemmin juurikaan kiinnittänyt tuohon ominaisuuteen huomiota, mutta on mahdollista että tulen ottamaan sitä aktiivisemmin käyttöön tulevaisuudessa ja etenkin mikäli kirjoitan useiden kappaleiden pituisia tekstejä tai jos sisällytän kuvia tekstin joukkoon tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella. Tämä toivoakseni auttaa pitämään etusivua siistimpänä ja blogia helpommin luettavana.

Aiempia blogauksiani, joille olisin saattanut tämän tehdä, ovat muun muassa viime aikoina kirjoittamani KitKat ei tykkää SD:stä sekä Pohdiskelua blogaamisesta ja itsensä julkaisusta, joista kumpikin sisältää useamman kappaleen verran tekstiä. Näin jälkikäteen noiden editointi nykyisen periaatteen mukaisiksi tuntunee hiukan turhalta, sillä se tarkoittaisi että joutuisin korjaamaan myös muut aiemmin kirjoittamani pidemmät tekstit. Osittain tuosta syystä on fiksumpaa rajoittaa muutos ainoastaan uusiin kirjoituksiin... siis mikäli muistan....jo kaksi blogaamista käsittelevää blogausta peräkkäin. Yritän saada seuraavasta hiukan mielenkiintoisemman.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti