sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Brave Frontier RPG

Brave Frontier on Android ja iOS mobiililaitteille suunnattu kevyehkö RPG yllättävän monipuolisilla ominaisuuksilla. Idea on pitkälti erilaisten hahmojen keräilyssä, hyvän ryhmän saamisessa (yhteen ryhmään voi saada maksimissaan 5 omaa hahmoa), hahmojen vahvistamisessa ja mm. juonitehtävien suorittamisessa. Huomaa kyllä kuinka pitkälle mobiilipelaaminen on edennyt matopelien aikakaudesta...

Peli voi vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta toisaalta se on yllättävän sisältörikas ja tarjoaa pitkäksi aikaa pelaamista mikäli tykkää tämän tyylisistä peleistä. Peli itsessään on ilmainen, mutta tarjoaa mahdollisuuden sovelluksen sisäisiin ostoksiin (joka ei suinkaan ole harvinaista nykypäivänä). Peli ei esitä minkäänlaisia mainoksia pelaamisen aikana (toisin kuin jotkut muut kokeilemani mobiilipelit...) ja siinä voi pärjätä mainiosti myös ilmaiseksi.

Tässä pelin traileri: Seuraavaksi muutamia kuvakaappauksia ja muuta selostusta pelistä.
(1)
(2)
(3)
(4)
1. Peliä käynnistettäessä näkyvä title screen
2. Pelin 'home screen', jonka kautta navigoidaan mm. Questiin, Vortexiin, jne. 
3. Unit valikon päämenu, jonka kautta kerättyjen hahmojen hallinta tapahtuu. 
4. Manage Squad painikkeella avautunut ryhmien muodostus kerätyistä hahmoista. Mahdollisuus tallentaa jopa 10 erilaista kombinaatiota. 

(5)
(6)
(7)
(8)
5. Ensimmäinen alue tehtävien tekemisille. Kukin yksittäinen paikka (esim. Cave of Flames) sisältää useita tehtäviä ja kukin tehtävä sisältää useita peräkkäisiä otteluita. Tehtävän viimeisenä otteluna on jokin boss-vastustaja. Kun alueen kaikki tehtävät on suoritettu, niin pääsee seuraavaan alueeseen. 
6. Town, jossa voi muun muassa syntetisoida otteluiden aikana käytettäviä tavaroita (esim. Cure, Antidote, jne.), tehdä Spherejä (tavara, jonka Unit voi ottaa käyttöönsä, kts. kuva 3.). Upgradessa voi kehittää rakennuksia, tämä mahdollistaa esimerkiksi parempien Spherejen tai ottelun aikaisten tavaroiden tekemisen. 
7. Uusia hahmoja voi saada useilla tavoilla, joista niiden summonointi on yksi vaihtoehto. Tämä onnistuu joko Honorin (200) tai Gemien (5) avulla, suluissa määrät paljonko niitä tarvitaan yhtä summonointia kohti. 
8. Vortexin kautta pääsee kulkemaan erilaisiin paikkoihin, jotka voivat riippua esimerkiksi viikonpäivästä tai ne voivat olla special eventtejä, jotka auki tietyn aikaa (usein muutamia päiviä). Näistä saatavat palkinnot riippuvat tietenkin paikasta mihin menee, mutta myös tuurista. Osa näistä tarjoaa unittien evoluutioon tarvittavia hiukan harvinaisempia unitteja, jotkut tarjoavat pelin valuuttaa tai vaikkapa harvinaisempia unittejaEn tietenkään ottanut kuvakaappausta jokaisesta mahdollisesta asiasta tai paikasta ja peli tarjoaakin enemmän kuin mitä näissä näkyy. Unittien levelointi (tasojen nostaminen) tapahtuu fuusioimalla niitä keskenään. Evoluutioon tarvitaan maksimitasolla oleva unit, tietyn verran Zeliä (valuutta, jota käytetään fuusioimiseen ja evoluutioon) sekä yksi tai useampia evoluutioon tarkoitettuja unitteja, jotka vaihtelevat unitista riippuen.

Otteluita hoidetaan valitsemalla unitteja kosketusnäytöllä ja tarvittaessa myös ketä vastaan ne hyökkäävät. Joillakin uniteilla on leader skill ja otteluissa aktiivinen leader skill riippuu siitä, kuka ryhmässä olevista uniteista on asetettu leaderiksi. Joillakin uniteilla on myös Brave Burst niminen kyky, joista osa esimerkiksi parantaa tai tekee vahinkoa vastustajille. Brave Burst voidaan aktivoida ottelun aikana mikäli unit on saanut riittävästi Battle Crystaleja (BC) otteluista, joita putoaa kun omat unitit hyökkäävät.

Pitkistä otteluketjuista selviäminen vaatii toisinaan strategista ajattelua. Yksittäisissä otteluissa oleellista on hyödyntää brave bursteja tarvittaessa, hyödyntää unittien tyyppiä (fire, earth, lighting, water, dark, light) sillä jokin tyyppi on vahvempi yhtä ja heikompi toista vastaan. Lisäksi mikäli unitit hyökkäävät yhtä aikaa saman vastustajan kimppuun, niin tapahtuu sparks, joka tekee lisävahinkoa. Kokonaisen tehtävän osalta puolestaan on hyvä osata säästellä otteluiden aikaisia tavaroita, säästää brave bursteja kun niitä ei tarvita, parantaa unitteja vastustajilta putoavilla Heart Crystaleilla ja muutenkin pyrkiä tilanteeseen, jossa bossia vastaan pääsee ottelemaan siten että tavaroita on käytetty mahdollisimman vähän, mahdollisiman moni unit on selvinnyt otteluista hyvällä hp:lla ja ainakin osalla uniteista olisi brave burst saatavilla.

Mikäli unit tyrmätään ottelun aikana (hp, hit points, putoaa nollaan) niin ei huolta, se on jälleen käytettävissäsi tehtävän jälkeen. Kyllä, myös tilanteessa, jossa olet menettänyt kaikki unitit ja joudut keskeyttämään tehtävän. Ja erilaisia unitteja on muuten useampia satoja ja aika monella niistä on hyvältä vaikuttava hahmodesign, ainakin omasta mielestäni.

Pelille on kattava wiki: Brave Frontier Wiki. Unitit on luokitelty ns. harvinaisuuden mukaan tähtiluokituksella. Mikäli erityisiä unitteja (kuten evoluutioon tarkoitettuja) ei oteta huomioon, niin enemmän tähtiä tarkoittaa voimakkaampaa unittia. Esimerkiksi viiden tähden unitit ovat huomattavasti vahvempia verrattuna yhden tähden unitteihin. Evoluutiossa unit saa yhden tähden lisää, näin ollen joistakin yhden tähden uniteista voi joskus tulla viiden tähden unitteja. Unitin maksimitaso riippuu pitkälti myös tähtien määrästä.Tuossa siis hiukan kuvausta pelistä ja sen ominaisuuksista. Se on sinänsä ihan mukavaa ja leppoisaa ajanvietettä silloin tällöin. Mikäli joku muukin on tuota peliä kokeillut niin saa toki kertoa omia kokemuksiaan ja mielipiteitään siitä kommenteissa. ^^

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti