maanantai 1. joulukuuta 2014

[ANIME] Nanatsu no Taizai (ep 9)

Nanatsu no Taizai on yksi syksyllä 2014 alkaneista animesarjoista ja yksi syksyn suosikeistani muutaman muun animen ohella. Koska en ole vielä kyseisestä sarjasta aiemmin blogannut, niin copy&pastetan MyAnimeList.netistä lyhyen kuvauksen siitä:
"The "Seven Deadly Sins," a group of evil knights who conspired to overthrow the kingdom of Britannia, were said to have been eradicated by the Holy Knights, although some claim that they still live. Ten years later, the Holy Knights have staged a Coup d'état and assassinated the king, becoming the new, tyrannical rulers of the kingdom. Elizabeth, the king's only daughter, sets out on a journey to find the "Seven Deadly Sins," and to enlist their help in taking back the kingdom.

(Source: Redhawk NEO)
"
Omasta mielestäni sarja on erinomainen ja hauska.. Jaksoja on toisaalta ilmestynyt vasta yhdeksän, mutta odotukseni ovat sarjan kohdalla korkeat eivätkä jaksot ole laatunsa osalta pettäneet. Manga on ilmeisesti joidenkin mielestä käsitellyt joitakin takaumia animea paremmin, mutta toisaalta pelkkää animea katsovakin pysyy hyvin tarinan mukana. Tämä blogaus keskittyy kuitenkin tuoreimpaan jaksoon kuvien kanssa.

Joidenkin naamat pysyvät aina samoina. Silmät kiinni ja suu sopivassa virneessä...

...kunnes joku saa loistavan ajatuksen uudistaa ilmettä. Kirjaimellisesti. Seurauksena animelle tyypillistä (tämä ei suinkaan ole ainoa sarja, jossa tälläistä on näkynyt) naamoihin piirtelyä.

Silmistä tuli tosin mieleen että mitenköhän tälläiset hahmot mahtavat nähdä. Toisena esimerkkinä "silmät kiinni" -hahmosta on vaikkapa Pokémonista tuttu Brock.

Kyseinen hahmo itsessään on osoittautunut ihan mielenkiintoiseksi (Gilthunderin lisäksi) ja toivon että häntä näkyy sarjassa myös tulevissa jaksoissa.


"One of the Seven Deadly Sins, the sloth sin, King."

Usko tai älä, mutta tuo oikeanpuoleinen hahmo on kummassakin kuvassa sama. Ja ilmeisesti ylemmän puoleisen kuvan olemus vaatii häneltä enemmän keskittymistä kuin alemman kuvan.

Myönnettäkööt että pidän alemmasta enemmän kun siihen ehti jo edellisen jakson aikana tottua huomattavasti.

King on hahmona ihan hyvä ja vaikka en ihan aluksi (hahmon ilmestyessä sarjaan) ollut varma pitäisinkö siitä, niin myönnän että olen kyllä tykännyt tästäkin hahmosta kun hän on jo muutamien jaksojen verran sarjassa näkymään...
Jokaisella omat syynsä minkä vuoksi kadotti tärkeän, siis erittäin tärkeän, tavaransa. Ensimmäisessä kuvassa on oikeanpuoleisin hahmo.
"I lost it."

Seuraavassa kuvassa on keskellä oleva.
"I sold it."

Alimmaisessa vasemmanpuoleisin.
"Mine was stolen."

Tämä puolestaan on näitä animehetkiä, joissa useampi hahmo näkyy ruudulla yhtäaikaa ja kukin vuorollaan sanoo jotakin ja mahdollisesti sanoessaan tekee jonkun hassun ilmeen tai muuta sen kaltaista.


Ainakin Dianea tuntuu hiukan harmittavan mainitun tavaran katoaminen...

Diane on muuten jättiläinen ja tämän huomaa hyvin myös hahmon koostakin. Välillä tosin tulee mietittyä kuinka hyvin Diane pysyy oikeissa mittasuhteissa muihin hahmoihin nähden jaksojen aikana. 
Sen sijaan Hawk antaa moitteet Meliodakselle. Näiden kahden välistä kommunikointia ei kyllästy näkemään.

 Näillä kahdella on ollut useammassakin jaksossa hyvät hetkensä keskenään. xD


Hawk köyttää Meliodaksen...

...turvallisuussyistä. Ja tätä tapahtuu useammin kuin voisi ensisilmäykseltä arvata.

Ehkäpä Hawk on ylisuojelevainen Elizabethia kohtaan?


Ban (ylemmässä kuvassa oikealla) on yksi suosikeistani tässä sarjassa. Hän antaa sarjalle todella paljon ja etenkin edellisen jakson (ep.8) jälkeen, jossa näytettiin takaumia Banin menneisyydestä, hänestä oli yhä helpompi pitää. Hän on kiehtova hahmo ja sarja menettäisi paljon ilman häntä.

Toki pidän monista muistakin hahmoista sarjassa. Ensin Meliodaksesta, koska hän... noh, hän oli jo ensimmäisessä jaksossa ja huolimatta hänen normaalista käytöksestään, hänessä on myös salaperäisempi puolikin.

Diane puolestaan on aivan loistava hahmo myöskin. Yksi eniten itseään ilmaisevimmista hahmoista sarjassa. Siinä missä jotkut hahmoista ovat pitkälti ilmeettömiä tai pitävät enimmäkseen samaa ilmettä suuren osan ajasta, niin Diane ilmaisee itseään tilanteesta riippuen niin positiivissa kuin negatiivissakin mielialoissa.


Loppujen lopuksi tämäkin jakso osoittautui edellisten jaksojen lailla hyväksi ja tykkäsin jaksosta. Siitä huolimatta että sarjassa on 24 jaksoa niin toivon että sarjan tapahtumat etenevät riittävän sujuvasti, mutta ei kiirehtimällä... etenkään loppua kohden. Toisaalta toivon ettei mitään kovin olennaista jää puuttumaan sarjan animeversiosta mangaan nähden. Pitäisi tästä varmaan lukea kyllä mangakin kun vaikuttaa ihan kiitettävän hyvältä sarjalta ja ainakin itse olen ollut tyytyväinen näkemääni.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti