torstai 1. elokuuta 2013

Aiheentynkää animesta sekä tulevasta miitistä

Kuten taas aiemminkin, uusi paikallinen miitti häämöttää Joensuussa ja se on tuossa parin päivän päästä lauantaina. Foorumilta löytyy kummiskin enempi tietoa seuraavasta viestiketjusta nimellä,
Joensuumiitti 3.8.2013 @ Sulkuniemen Ranta.

Animen osalta on joihinkin sarjoihin tullut tutustuttua tässä lähiviikkoina, mutta osasta olen lähinnä katsonut n. yhdestä viiteen jaksoa ja toisinaan lähinnä puolittain kelaamalla tai selaamalla jaksoa lävitse, jotta siitä saisi perusidean selvillä. Tämä lähinnä sen vuoksi että voisi käyttää suht vähän aikaa siihen että löytyisi jokin sarja, joka voisi erityisesti kiinnostaa. Jokin, josta puuttuu ainakin osa niistä stereotypioinneista, joita näkee lähemmäs 80-90% katsotuista sarjoista. Toisin sanoen tähtäimessä on ollut jokin sarja, joka kiinnostaa pikemminkin omaperäisyydellään ja originaalisuudellaan kuin yrittäisi tavoitella katsojia olemalla lähes samanlainen muiden animesarjojen kanssa.

Näistä hiukkasen enemmän katsotuista ja myöskin selkeästi omaperäisyydellään valloittava sarja on semmoinen kuin NHK ni Youkoso! ja yksi harvoista, joissa on hiukankin pidempään pysynyt mielenkiinto. Kun osassa sarjoja, joihin on tullut tutustuttua, sarjan perusidean (tai -juonen) voi yleensä päätellä ensimmäisen puolikkaan jakson aikana ja hahmoista saa useimmin selkeän mielikuvan n. 1-2 jakson aikana.

NHK:ssa jaksot kummiskin tuntuvat ainakin useimmin antavan jotain uutta ja mielenkiintoista sisältöä sarjaan ja hahmoista toisinaan voi paljastua aiemmin näkemättömiä piirteitä pidemmälläkin aikavälillä. Esimerkiksi yhtä sarjan päähenkilöistä en oikein osaisi luokitella jo valmiisiin animehahmo -kategorioihini, ja osittain tuon vuoksi kyseinen hahmo (Nakahara, Misaki) on vielä itselleni osittain mysteeri, vaikka hahmon perusrakenne onkin osittain selvillä..

Sarja itsessään onkin ollut mielenkiintoinen poikkeus moneen muuhun nähtyyn sarjaan ja luultavimmin tulen kyseiselle animesarjalle antamaan ysin arvosanaksi MAL:ssa (asteikolla 1-10) kunhan saan sen katsotuksi loppuun saakka.

Täällä blogissa (asteikolla 0-100) voisin kummiskin kaiketi tähän mennessä nähdyn perusteella antaa:
94 / 100

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti