perjantai 9. elokuuta 2013

Ao no Exorcist

Ao no Exorcist (Blue Exorcist)
Tuli kyseinen sarja katsottua loppuun tuossa yhtenä päivänä..
MAL kertoo sarjasta tälläistä:
This world consists of two dimensions joined as one, like a mirror. The first is the world in which the humans live, Assiah. The other is the world of demons, Gehenna. Ordinarily, travel between the two, and indeed any kind of contact between the two, is impossible. However the demons can pass over into this world by possessing anything that exist within it. Satan the god of demons, but there's one thing that he doesn't have, and that's a substance in the human world that is powerful enough to contain him!! For that purpose he created Rin, his son from a human woman, but will his son agree to his plans? Or will he become something else...? An exorcist?
Alunperin ensivaikutelma, ennen kuin sarjaa olin katsonutkaan, oli että sarja tulisi olemaan jokin tyypillinen "annetaan päähenkilölle superkyvyt ekassa jaksossa ja annetaan hänen pelastaa maailma" -asetelma. Ihan kovin kaukana tästä mielikuvasta sarja ei lopulta ollutkaan, mutta moni asia teki sarjasta siltikin viihdyttävää katsottavaa.


SPOILERIVAROITUS
Sen sijaan että päähenkilö (Rin) olisi ihan kaikkein tyypillisin sankari niin hän on puolidemoni, siis syntynyt ihmisestä, mutta suonissa virtaa demonin veri. Eikä kenen tahansa demonin vaan tarinan pääpahiksen, siis Satan, jonka jälkeläinen (demonipuolelta) hän sekä hänen veljensä on. Joskin veli osoittaa merkkejä sisäisestä demonistaan vasta tarinan loppupuolella. Silti on tärkeätä muistaa että vasta sarjan alussa Rinille paljastuu tieto hänen demonisuudestaan, ennen sitä se oli salattu häneltä koko hänen elämänsä ajan.

Veljekset ovat aika tyypillinen kaksikko tälläiseen sarjaan. Vanhempi veljeksistä (Rin) on tunnettu lyhyestä opiskelu-urastaan ja kyvyttömyydestään saada pitkäkestoista työsuhdetta. Tästä huolimatta Rin ei kummiskaan ole täystohelo vaan osaa tehdä erinomaista ruokaa. Nuorempi (Yukio) puolestaan on jotakuinkin veljensä peilikuva. Heidän äitinsä kuoli pian synnytettyään heidät, jonka jälkeen vastuu heidän kasvatuksesta siirtyi Shiroulle, kunnes erään sattumuksen seurauksena veljesten huoltaja, siis Shirou, kuoli. Tämän jälkeen Rin päätyi Mephiston luokse opiskelemaan, sillä hänen tavoitteenaan oli olla Exorcist.

Alku uudessa paikassa tuotti kuitenkin yllättävä kun hän sai tietää veljensä Yukion olleen Exorcist jo jonkin aikaa ja kyseinen veli jopa toimi yhtenä opettajista kyseisessä oppilaitoksessa. Meni hiukan aikaa ennen kuin Rin tottui uuteen elämäänsä eikä ystävienkään saaminen ollut helppoa. Juuri kun asiat näyttivät viimein sujuvat hyvin, myös ystävien osalta, niin Rinin demonipuoli pääsee hiukkasen valloilleen ja tapahtuman seurauksena hän on vaarassa menettää opiskelupaikkansa. Siitä huolimatta että hän juuri ja juuri säilyttää opiskeluoikeutensa niin demonipuolikkaan paljastuminen on lisännyt huomattavasti epäluottamusta Rinin ja hänen luokkatoverien välillä. Seurauksena on muutamia pikkuisia sattumuksia.

Eräässä vaiheessa Exorcist-järjestön johtohahmo vaihtuu ja tämän seurauksena pitkään jatkunut puolustukannalla oleminen demonien osalta vaihtuukin aktiiviseksi hyökkäykseksi demoneja vastaan, jossa Yukiolla on suuri rooli. Kyseinen hyökkäys on melkoista teurastusta ja Yukio omien sanojensa mukaan ei aikoisi säästää edes harmittomiakaan demoneja. Hyökkäyksen pääasiallinen tarkoitus on kummiskin saada portti demonimaailmaan avatuksi ja pudottaa sinne jotakin, joka hävittäisi demonit kokonaan portin toiselta puolelta. Suunnitelma kuitenkin (tietysti) feilaa ja suuri joukko demoneja pääsee valloilleen. Yukio verenhukan seurauksena demonisoituu ja näissä merkeissä tarinan pääpahiskin ottaa hänet hallintaansa. Rin tietty palauttaa Yukion tolkkuihinsa ja sitten veljekset yhteisvoimin pelastavat tilanteen sulkemalla avatun portin samalla ratsastaen Rinin kaksihäntäisellä kissalla. Loppu hyvin kaikki hyvin.
SPOILERIVAROITUS


Suuri osa hahmoista on hyvin tasapainossa keskenään ja mitään ihmeempiä miinuksiakaan en tarinastakaan voi juurikaan antaa, etenkin kun takaumat selventävät joitain tapahtumia kiitettävästi. Juoni kummiskin erosi kiitettävästi tilanteesta, jota olin aluksi olettanut eikä siitä oltu tehty reilun parinkymmenen jakson pituista pelkkää jatkuvaa kamppailua demoneja vastaan.

Kokonaisuutena sarja oli puoleensa vetävä ja piti kiinnostusta yllä. Sarjaa voisi periaatteessa jossain määrin verrata joihinkin muihin PG-13 sarjoihin (kuten Naruto tai Bleach), paitsi että pituuden huomioon ottaen Ao no Exorcist oli huomattavasti parempi; etenkin kun tarinaa ei suotta veivattu satojen jaksojen ajan. Ainoa hieman suurempi pettymys sarjassa kai oli se, millaiseksi veljekset oli sarjassa tehty, koska he ovat jossain määrin liiankin tyypillinen hahmoasetelma veljeksiksi ja etenkin vanhempi veljeksistä on hiukkasen liian tyypillinen hahmo päähenkilöksi monilta osin tälläiseen sarjaan. Toisaalta olisi hankalampaa kuvitella toisenlaista hahmoa sarjan veljesten tilalle... joten mitäpä suotta murehtimaan pienistä asioista.

93 / 100

Lopuksi vielä YouTubesta löytynyt sarjan eka alkutunnari:
Ao no Exorcist Opening 1(Core Pride) ¡¡HD!! [Sub Japanese+Romanji]

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti