sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kono Minikuku mo Utsukushii Sekai

Kono Minikuku mo Utsukushii Sekai

Tämä on taas yksi niitä sarjoja, jotka tarinan kannalta voisivat antaakin paljon tai ainakin vaikuttavat ideansa puolesta vähintäänkin lupaavilta. Tämä 12 jakson pituinen sarja ei toisaalta ollut pettymys, mutta jätti ainakin itselleni aika paljon avoimeksi ja lopetukselle olisi helposti saanut tusinoittain vaihtoehtoisia tilanteita. Sarjan voi myös lukea niihin, joille voi olla hankalaa antaa arvosanaa ennen kuin on nähnyt sen kokonaan ja itse päädyin MAL:ssa antamaan 7/10 (MAL-asteikolla 1 - 10, jossa 5 on sanallisesti "average"). Joiltain osin sarja olisi saattanut saada kasiakin, mutta kun jäin pohtimaan voisinko antaa sarjalle kokonaisuutena kasia, niin jouduin pudistamaan päätäni. Ei ihan yltänyt.

Sarja kummiskin tarjoaa sinänsä mielenkiintoisen idean ja alkutunnari on suorastaan erinomainen eikä itse sarja ole ihan siitä kaikkein tyypillisimmästä päästä. Kun itselläni oli jäljellä vielä kaksi jaksoa niin tuntui että loppu olisi voinut päättyä vaikka kuinka monella tapaa ja sitten siinä olikin lopetus, jota olisi voinut olettaa joltain keskinkertaiselta animelta. Vähän jäi olo että katsojaa huijattaisiin. Olisin kai puolittain toivonut hieman traagisempaa lopetusta, sellainen olisi sopinut sarjan tyyliin hiukkasen paremmin kun puolestaan nykyinen oli hiukkasen turhan "kesy".

Vielä lyhyesti: 
En pitäisi sarjaa silti huonona, mutta siihen kannattaa silti suhtautua varauksella. Se ei ole vuosisadan mestariteos, mutta ei siltä silti kannata liikoja olettaa. Toisaalta hiukan poikkeuksellinen ja silti ihan mielenkiintoisen idean esittävä sarja, vaikka loppu jättääkin asioita avoimeksi. Ja pidemmittä puheitta voisin jakaa pisteitä:

73 / 100

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti