sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Sword Art Online

Sword Art Online


Toistaiseksi tästä on ilmestynyt 16 jaksoa ja sain juuri katsotuksi sen jakson 16. Sarjana aivan loistava, joskin moni ilmeisesti on kritisoinut sitä kuinka paljon anime-versiosta on jäänyt puuttumaan tarinaan nähden. Sarjan protagonistina on Kirito (Kazuto Kirigaya) ja itse Sword Art Online on eräs VRMMORPG (Virtual reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game), joka sijoittuu Aincrad nimiseen paikkaan. Siellä Kirito ja Asuna (eräs toinen erittäin oleellinen henkilö) tutustuvat ja pyrkivät selviytymään suunnilleen 14 jakson ajan.

Jakso 15 sijoittuu sitten todelliseen maailmaan eli paikkaan pelin ulkopuolella. Jaksossa 16 Kirito puolestaan lähtee tutkimaan Alfheim Online -nimistä peliä. Ja mihin Asuna jäi? No.. vastaus selviää sarjaa seuraamalla. En ala liikoja spoilaamaan.

>> Muutama kuva jaksosta 16:>>

Eli mihin jäinkään?
Sarja on siis loistava. Loistava. Ja edelleen loistava. Mikä siitä tekee mielestäni niin loistavan? No, sarjan alussa annettu idea siitä että joukko ihmisiä joutuu kamppailemaan selviytymisestään pelimaailmassa (jossa kuolema on kohtalokasta) on mielenkiintoinen. Idea selviytymistarinoista ei ole uusi (vrt. esim. Mirai Nikki), mutta sen sijoittuminen virtuaaliseen MMORPG-maailmaan, josta ei ole pois pääsyä ennen pelin läpäisemistä, on mielenkiintoinen lisäys. Monista asioista huomaa kuinka pitkälti kyse on pelimaailmasta. Ja kuitenkin se on omalla tavallaan realistisen tuntuinen paikka.

Lisäksi Kirito ja Asuna sekä monet muut hahmot ovat erittäin vakuuttavia. Asunan ääninäyttelijä, Haruka Tomatsu, on mielestäni erittäin vakuuttava. Hänen muita roolejaan on mm. Lala Satalin Deviluke To Love-Ru animesta. Myös Kiriton ääninäyttely (Yoshitsugu Matsuoka) on erinomaista, mutta hänen muista rooleistaan en osaa kommentoida tai antaa erityismainintoja.
Muitakin positiivisia puolia animesta löytyy, mutta tähän aikaan yöstä (0:40) pää tuntuu olevan hieman tyhjänä..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti