maanantai 8. lokakuuta 2012

Blogin alku

Pidempi viesti: 
No niin, päätin suht pikaisesti väsätä tälläisen blogin kun.. no, tuntui vaan siltä.
Tänne olisi siis tarkoitus tulla arvosteluja katsomistani animesarjoista ja myöskin kuunnelluista japaninkielisista biiseistä. Tosin olen suht huono raapustamaan jotain kunnon arvosteluja, lähinnä kai sen vuoksi kun asioiden ilmaiseminen ei ole aina kovin helppoa.. joten lähinnä osa niistä arvosteluista saattaa mennä suuntaan "hyvä" tai "huono" -luokitteluun mielipiteen mukaan. Tosin koska pidän useimpia katsomiani sarjoja hyvänä niin yritän kyllä mainita hieman enemmänkin aiheeseen liittyen.

Sarjojen osalta luultavasti aloitan arvostelemaan joitain suosikkejani tai sellaisia, joita olen ehtinyt katsomaan (näihin kuuluu mm. One Piece, Puella Magi Madoka Magica, AnoHana, Midori Days, .. ) mutta kunhan saan "tärkeimmät pois alta" niin uskoakseni alan kirjoittamaan arvosteluja myös sellaisistakin sarjoista, joista olen ehtinyt katsomaan vasta jakson tai pari..

Saatan tosin jättää One Piecen arvostelematta, koska yli puolet sellaisesta menisi Luffyn ihannointiin.. Sen sijaan muista sarjoista löytyisi kyllä enemmänkin sanottavaa. AnoHanan ja Midori Days sarjat tuli katsottua tuossa melko lähiviikkojen aikana, ihan lähipäivinä tuli katsottua The World God Only Knows ja sen lisäksi olen ehtinyt aloittaa muutaman uudenkin sarjan katsomisen.

Sain joskus kai viime kuussa katsottua Durarara! ja Lucky Star sarjat loppuun asti ja muita lähiaikoina (mm. viime kuukausina) katsottuja sarjoja ovat olleet Dog Days (sekä ensimmäinen että toinen kausi) ja Sword Art Online. Lisäksi aloitin tuossa ihan joitain päiviä sitten katsomaan Letter Bee REVERSE -sarjaa, joka on jatko osa Letter Beelle. Siitäkin pitäisi raapustaa arvostelu.

Yritän keskittää arvostelut pikemminkin lyhyempiin ja suht mielenkiintoisiin sarjoihin sen sijaan että yrittäisin kirjoittaa useiden sivujen pituisen raapustuksen vaikkapa One Piecestä, Narutosta, Bleachistä, Detective Conanista, Pokémonista, Digimonista, Dragon Ballista, yms. sarjasta. Jotain pienempää voin niistäkin mainita ja sellaisissa pidemmissä sarjoissa, joissa on ollut selkeästi useampia kausia (ovat eronneet huomattavasti edellisesti / seuraavasta kaudesta) niin niissä voin korostaa mielipidettäni kyseisten kausien osalta. Tällä tarkoitan lähinnä Digimonia, jossa ensimmäisellä ja toisella kaudella oli eniten yhteistä, mutta sen jälkeen hahmot & paikat vaihtuivatkin jo aika kovasti. Sen sijaan One Piecessä tai Detective Conanissa ei ole ollut vastaavaa.

Musiikin osalta yritän itse mielipiteen / arvostelun lisäksi saada jotain tietojakin kyseisestä kappaleesta, bändin tai artistin nimi on tietenkin ehdoton, mutta muilta osin ehkäpä wikipedia linkin, mahdollisesti sanoitukset ja ehkä YouTube-linkin, jos kappale löytyy YouTubesta.

Lyhyesti siis:
Pyrin kirjoittamaan arvosteluja & mielipiteitä katsomistani animesarjoista ja -leffoista sekä kuuntelemastani japanilaisesta musiikista.

Muuta asiaa:
Olen suht tyytyväinen blogin ulkoasuun mutta tosin koska se oli melko hätäisesti tehty niin se saattaa ajankuluessa muuttua. Blogin osoitteen nimiosa (shiomiya) oli hieman vaikea keksiä, koska moni muu oli jo varattuna / käytössä (kuten madokaan tai ayumuun tms. animehahmoihin liittyvät nimet), joten yritin sitten löytää hieman vähemmän käytetymmän nimen. Nimi "shiomiya" on siis peräisin Shiori Shiomiyan nimestä, joka on yksi hahmoista The World God Only Knows (Kami nomi zo Shiru Sekai) sarjassa.

Taustakuvana on Midori Days (Midori no Hibi) sarjasta oleva Midori Kasugano.
Otsikkokuvassa esiintyvät Menma (AnoHana), Silica (Sword Art Online), Madoka (Puella Magi Madoka Magica), Ayumu (Hayate no Gotoku), Millhiore (Dog Days) sekä Konata (Lucky Star).


Tässä otsikkokuva hieman parempana:


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti