perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kuulumisia, pelejä, animea, poneja ja taustakuvan vaihtoa yhdellä kertaa!

Tervehdys!

En ole "vähään" aikaan kirjoittanut blogiin ja siitä voisin syyttää montaakin asiaa, kuten ajanpuutetta, omaa laiskuutta, "teen sen vähän myöhemmin" -asennetta ja montaa muutakin asiaa, mutta fakta on ettei periaatteessa pitäisi olla mitään järkevää, uskottavaa ja realistista syytä sille, miksi en ole saanut edes yhtäkään, edes pientäkään, blogausta aikaan reilusti yli vuoden pituisella aikavälillä.

Viime vuoden keväällä opiskelu ei oikein sujunut, kesällä (2015) oli muuttoa ja sen sellaista, syksyllä oli valmistautumista valintakokeisiin uutta opiskelupaikkaa varten ja lopulta pääsin aloittamaan Metropoliassa vuoden 2016 alussa. Lisäksi viimeisen puolen vuoden ajalta tuli ansaittua 30 op, mikä on enemmän kuin mitä olen pitkään aikaan saanut opiskelusta. Uurastuksen hedelmät siis näkyvät! Toisin sanoen elämäntilanne sekä siitä aiheutuvat ylisuoriutumisen paineet ovat omalta osaltaan hillinneet blogiini kirjoittamista ajattelumallin ("mikäli säännöllinen blogiin kirjoittaminen näkyy opintomenestyksessä, niin ---") vuoksi.

Koska kuitenkin sain tältä puolelta vuodelta opintopuolelta jotain aikaankin ja lisäksi itselläni sattui olemaan hiukan aikaakin, niin totesin että miksen hyödyntäisi tilaisuutta ja viimeinkin kirjoittaisin jotakin tänne. Eihän nämä tekstit tänne itsestään sentään ilmesty.Koska edellisestä blogauksesta on melkein ikuisuus, niin en ole tämän blogin puolella ollenkaan kertonut että aloitin pelaamaan LoveLive! School idol festival (tai lyhyemmin LLSIF) peliä tuossa huhti- ja toukokuun vaihteessa 2015 eli sitä on tullut pelattua jo yli 400 päivää. Twitterin puolella olen aiheesta kirjoitellutkin kuluneen vuoden varrella enemmän ja vähemmän. Love Liven pohjalta on olemassa kahden kauden verran animea sekä leffa. Suosikkihahmoni on ehdottomasti Kousaka Honoka (1 , 2). Lisäsin myös linkin School Idol Tomodachi -sivun profiiliini blogin ylälaitaan, jossa on myös muutaman muunkin sivuston linkit eri profiileihini.

Pelien osalta voisin nostaa esiin The Legend of Heroes: Trails in the Sky Second Chapter, joka on jatkoa aiemmin blogaamalleni pelin ykkösosalle. Säästän tarkemman kuvailun myöhemmäksi, mutta jo nyt voin sanoa että kyseinen jatko-osa ylitti kaikki odotukseni, oli odottamisen arvoinen ja ehdottomasti parempi kuin ykkösosa, joka ei suinkaan tarkoita että ykkösosa olisi ollut lainkaan huono. Lisäksi jatko-osa oli ensimmäistä osaa pidempi ja jatkoi suoraan siitä mihin ensimmäinen oli päättynyt. Kyseiset kaksi peliä saivat minut haluamaan lisää tuota pelimaailmaa ja vaikka Estellen ja Joshuan tarina päättyikin näihin kahteen peliin, niin muita samaan pelimaailmaan sijoittuvia pelejä on olemassa ja pitänee vain toivoa, ja odotella, että niitä saapuu PC:lle ajan myötä.

Vuonna 2015 ilmestyi myös Ori and the Blind Forest, jonka DE (Definitive Edition) ilmestyi noin vuotta myöhemmin (PC julkaisu viivästyi toisin kuin XB1 versio) eli keväällä 2016. Peli on graafisesti upea 2D-tasoloikaksi ja sen äänimaailma vieläkin upeampi. Pelin prologue on siitä paremmasta päästä ja peli hyödyntää visuaalisesti pelin taustaa ja etualaa (background, foreground) erinomaisesti. Kaiken kruunaa pelihahmon ketterä liikkuvuus ja erinomainen ohjattavuus. Peliä on toisinaan kutsuttu vaikeaksi tai vähintään haastavaksi, mutta mahdoton se ei suinkaan ole. Kaksi tärkeää asiaa peliä pelatessa on kuitenkin syytä muistaa: alueitten huolellinen tutkiminen erinäisten bonusten (energy & life cells) sekä pelin manuaalinen tallentaminen riittävän usein. Peli tekee automaattisia tallennuksia suht harvaan, joten niihin ei ole syytä liikoja luottaa. Pelin Definitive Edition sisältää monia lisäyksiä ja parannuksia alkuperäiseen nähden.

Kumpaakin yllä mainitsemaa peliä (Trails SC sekä Ori) voin suositella, joskin Trails SC:tä niille, jotka ovat ensimmäisen osan jo pelanneet, koska muuten tarinasta on osa hukassa.Viime vuosi oli animen osalta varsin vaiherikas, mutta muutama kultamunakin löytyi risukasasta. Kaikista sarjoista tarkempi kertominen vaatisi useamman sivun pituista blogausta, joten tyydyn pikemminkin kertomaan sarjoista lyhyesti tai mainitsemaan sarjan vain nimeltä. Koska en ole animesta pitkään aikaan kirjoittanut, niin kaikkia niitä sarjoja, joista olen pitänyt ainakin hiukan, on ehtinyt kertymään runsaasti, joten otan esiin vain sarjoja jotka erityisesti ovat jääneet mieleeni.

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka
Ne, jotka eivät sarjaa nimeltä muista saattavat kuitenkin tunnistaa sarjan hahmon nimeltään Hestia, josta nopeasti tuli yksi viime vuoden tunnetuimpia / tunnistetuimpia animehahmoja.

Ore Monogatari!!
Ehdottomasti suosikkini animeromanssi-sarjoista. Takeon ja Yamaton seuraaminen oli viime vuonna parin kauden ajan viikoittaista nautintoani.

Shokugeki no Souma
Onko nälkä? Eikö? Se kyllä korjaantuu katsomalla tätä ruoanlaitosta kertovaa sarjaa.

Love Live! The School Idol Movie 
Yksi viime vuoden eniten odottamiani leffoja eikä syyttä kun Honoka & muut tekevät leffasta ikimuistoisen kokemuksen.

Akagami no Shirayuki-hime 
Tämän sarjan vahvaluontoinen punatukkainen tyttö vie naapurivaltion prinssin sydämen. Ja katsojien siinä samalla. Lisäksi sarjasta on jo toinenkin kausi julkaistuna.

Gakkou Gurashi!
Mikäli et katso millä genreillä sarja on tagattu, niin ensimmäinen jakso voi saada sinut hyvinkin hämillesi ja kenties päästät pienehkön "Mitä minä oikein olen katsomassa?" -äännähdyksen. Tämä oli yksi suurimpia yllättäjiä kesältä 2015.

GATE: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 
Valtiot löysivät tiensä toiseen maailmaan portin kautta. Sarjan aihe ei suinkaan ole ennestään tuore tai uusi, mutta toteutus on yllättävän hyvä ja pyrkii realismiin. Lisäksi tästä tuli jo toinenkin kausi.

Himouto! Umaru-chan
Komedia, josta kuulin vasta kun kaikki muut olivat jo ehtineet nähdä. Katsoin, tykkäsin, jäin kaipaamaan lisää.

Monster Musume no Iru Nichijou
Päähenkilö saa tehtäväkseen hieroa tuttavuutta eri lajien kesken ja auttaa näihin kohdistuvien ennakkoluulojen vähentämisessä.

Overlord
Madhouse Studios. Pitääkö vielä sanoa lisää?

Rokka no Yuusha
Anime, josta monikaan tuskin odotti paljoakaan, mutta joka antoi enemmän kuin lupasi ja sai minut haluamaan joko toista kautta tai alkuperäisteoksen lukemista. Vuoden 2015 paras cliffhanger kauden lopussa. Ainakin puolet kauden jaksoista sai minut pitkään miettimään vastausta kysymykseen "Kuka se voisi olla?" ja onnistui siinä aina kauden loppuun saakka.

Wakaba*Girl
Ei ehkä ihan jokaiselle, mutta jaksot olivat lyhyitä ja pirteitä (?).

One Punch Man 
Se kaljuuntunut supersankari, joka tekee kaikesta selvää yhdellä iskulla. Juuh, sarja on oikeasti parempi kuin tuo kuvaus antaa ymmärtää.

Rakudai Kishi no Cavalry
Tämän katsominen jäi itselläni hiukan kesken, mutta oli itselleni yksi syksyn 2015 yllättäjiä.

Kevät 2016, osa katsomistani sarjoista:
12-sai.: Chiccha na Mune no Tokimeki (*)
Boku no Hero Academia (***)
Bungou Stray Dogs (*)
Flying Witch
Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari!
High School Fleet (*)
Koutetsujou no Kabaneri (**)
Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta? (*)
Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu (***)
Sakamoto desu ga? (*)
Sansha Sanyou
Sousei no Onmyouji

Näistä kevät 2016 sarjoista olen muutamalle antanut tähtiä (*) sulkujen sisällä yhdestä kolmeen mikäli voin erityisesti suositella. Kolme tähteä on yhtä tähteä parempi. Sarjat ovat vielä kesken ja osa näistä päättyy melko pian, mutta ainakin Re:Zero jatkuu vielä kesän ajan.

Näistä tosiaankin molemmat kolmen tähden sarjat (Re:Zero, Boku no Hero Academia) sekä kahden tähden Kabaneri ovat sellaisia, joita ei kannata skipata, mutta yhden tähden sarjoihin voi myös tutustua hyvän sarjan toivossa. Tähteä vaille jääneet sarjat eivät välttämättä ole omasta mielestäni huonoja, mutta niitä on hankalampi suositella.

Edit, 10.6.2016 (13:30):
Positiiviset maininnat Kabanerin osalta koskevat jaksoja 1 - 8. Jakso 9 oli joiltain osin pettymys, mutta aion katsoa sarjan loppuun siitä huolimatta. Tähdet vähennän kuitenkin nollaan:
Koutetsujou no Kabaneri
Edit, 10.6.2016 (22:00):
Linkkejä lisätty. 
 Lisäksi tämän vuoden puolella tuli katsottua MLP:FiM Season 5 sekä aloitettua kuudennen kauden jaksojen katselu. Hankalaa uskoa, kuinka monta kautta siitäkin on jo tehtynä, kun aluksi olisi voinut luulla että se olisi saattanut päättyä 2 - 3 kauteen, mutta sitten tuli se neljäs ja vielä viideskin ja sitten kuudeskin alkoi. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ainakin olen enimmäkseen ollut tyytyväinen sekä viidenteen että kuudenteen (siltä osin mitä sitä on tullut nähtyä) kauteen.Tiedän että tämän kertainen blogaus jäi hieman lyhyeksi sekä ilman kuvia, mutta voi olla että siinä menee tovi jos toinenkin että pääsen entiseen rytmiini kiinni ja saan kirjoitettua parempia tekstejä. Halusin kuitenkin kertoa hiukan kuulumisiani ja vuoden varren tapahtumia, vähän mainita pelejä ja kertoa hiukan animesta, joten noilta osin tämä kelvannee ainakin itselleni. Jos siltä tuntuu niin saatan ehkä kertoa tarkemmin yksittäisistä aiheista, joita tämän blogauksen aikana mainitsin tai nostin esiin. Toiveita saa toki esittää kommenteissa.

Lisäksi, mikäli huomasit, niin blogi on saanut uuden taustakuvan ja sen seurauksena piti hiukan vaihtaa tekstien värejä ja muita ulkoasuun liittyviä piirteitä. Nyt taustakuvana toimii Love Live!:n Honoka, joka ihmettelee blogin toimintaa ja pohtii miksei tänne kirjoitella useammin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti