torstai 1. tammikuuta 2015

Muistelemisia vuoden 2014 animetarjonnasta & Uuden vuoden toivotus!

Vuosi on vaihtunut ja viime vuosi olikin animen kannalta hyvinkin vaihteleva. On sanomattakin selvää etten kaikkiin sarjoihin suinkaan ehtinyt tutustua, mutta muutamia hyviä sekä vähemmän hyviä sarjoja tuli vastaan ja muutama alkuvuodenkin sarja jäi itselläni hiukan kesken vaikka en suinkaan ole droppaamassa niitä. Toisinaan vaan mielenkiinto siirtyy väliaikaisesti muihin sarjoihin ja yllättäen keskeneräisesti katsottuihin sarjoihin ei olekaan aina helppoa palata muutaman viikon tai kuukauden jälkeen.

Näitä hiukan pahemmin kesken jääneitä, vuoden 2013 & 2014 vaihteessa alkaneita, sarjoja ovat itselläni olleet muun muassa Witch Craft Works, D-Frag!, Wizard Barristers ~ Benmashi Cecil sekä Noragami. Mikakunin de Shinkoukeista on muistaakseni vieläkin viimeinen jakso katsomatta. Muutamista sarjoista katsoin lähinnä jakson tai pari alusta kokeilumielellä, mutta ilman tarkoitusta sarjan katsomisesta loppuun saakka. Näitä olivat ainakin Sakura Trick, Pupipou! ja Nourin. Sen sijaan sarja Saikin, Imouto no Yousu ga Chotto Okaishiin Da Ga tuli katsottua pikemminkin vahingossa vaikka näin jälkikäteen ajateltuna en pitänytkään juonta tai hahmoja erityisen hyvinä. Kokonaan katsottuja olivat ainakin Nisekoi sekä Inari, Konkon, Koi Iroha, mutta olen aika varma että katsoin kokonaan myös Saki Zenkoku-hen, siis Sakin jatko-osan. Katsomatta jääneistä ehkäpä eniten harmittaa Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Ren sekä Gin no Sajin toisen kauden näkemättä jäämiset.

Kevään osalta puolestaan tuli katsottua Selector Infected WIXOSS (jonka tosin katsoin joskus syksyllä), Isshuukan Friends. (josta en ole täysin varma katsoinko vielä viimeistä jaksoa, mutta luulen että ehkä), Dragon Collectionia vilkaisin hiukan, Black Bullet ja No Game, No Life tuli katsottua kokonaan ja etenkin NGNL oli itselleni yksi vuoden kohokohdista animen osalta, tietenkin Fairy Tailin jatkumisen lisäksi (tuntui kuin olisin odottanut FT:n jatkumista lähes ikuisuuden). Gochuumon wa Usagi Desu ka? ehdin katsomaan parin jakson verran, Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi jäi itseltäni hiukan kesken loppua kohden, Mangaka-san to Assistant-san to vilkaisin hiukan alusta uteliaisuudesta, samoin kävi Inugami-san to Nekoyama-san sarjan kohdalla. Hmm, mitähän muuta niitä nyt olikaan keväällä.. Kanojo ga Flag o Oraretara tuli katsottua joitakin jaksoja, muta sen katsominen jossain vaiheessa itselläni kesken. Myös Kamigami no Asobia tuli katseltua muutamien jaksojen verran ja Seikou no Dragonaria tuli hiukan katsotua vaikka sarja tuntuikin hiukan kliseiseltä fantasialta. Ja tietenkin Hitsugi no Chaika oli pakko katsoa, yksi vuoden kärkisarjoista sen jatko-osa mukaan lukien.

Kesällä puolestaan alkoi Sword Art Online II, joka tietenkin piti katsoa. Kokonaisuutena kausi tosin osoittautui melkoisen vaihtelevaksi kokemukseksi. Hanayamata vaikutti mielenkiintoiselta sarjalta ja sitä päädyin katsomaan jonkin verran, mutta sen katsominen jäi kesken, kuten myös Ao Haru Riden katsominen. Momo Kyun Sword jäi myöskin kesken, mutta tämän osalta kesken jääminen johtui mahdollisesti ylenmäärisen turhasta fanservicen määrästä, rajansa kaikella. Magimoji Rurumo oli ihan viihdyttävä kokemus, vaikka itselläni meni yllättävän pitkään ennen kuin sain sen katsotuksi loppuun. Tokyo ESP ei välttämättä olisi sarjana ollut huono mikäli sarja olisi aloitettu ensimmäisessä jaksossa fiksummin. Seirei Tsukai no Blade Dance puolestaan oli niitä sarjoja, joita vilkaisin lähinnä uteliasuudesta jakson tai pari. Rokujyouma no Shinryakusha!? osoittautui pidemmän päälle paremmaksi sarjaksi kuin olisin ensimmäisestä jaksosta osannut arvata ja pakko myöntää että tykkäsin siitä. Kesän ehdoton huippusarja on pakko kuitenkin olla Gekkan Shoujo Nozaki-kun, yksi vuoden kärkisarjoista muutaman muun sarjan ohella.

Syksy toi mukanaan uusia sarjoja ja myös kakkoskausia joihinkin sarjoihin, kuten ainakin Log Horizon 2nd Season, Hitsugi no Chaika: Avenging Battle, Yowamushi Pedal: Grande Road ja Selector Infected WIXOSS. Näistä en ole WIXOSSin toista kautta vielä nähnyt. Madan no Ou to Vanadis osoittautui mielenkiintoiseksi sarjaksi ja sen alkutunnari on suosikkejani vuoden 2014 alkutunnareista. Sora no Methodin katselussa olen jäänyt hiukan jälkeen, mutta tarkoitus olisi katsoa se loppuun. Ookami Shoujo to Kuro Oujia katsoin vain jakson tai parin verran, Amagi Brilliant Parkia olen katsonut kai noin kymmenisen jaksoa enkä vieläkään tajua miksi se on suosittu. Inou-Battle wa Nichijou-kei no Naka de sarjaa ehdin katsoa muutaman jakson verran alusta ja vaikka sarja ei suinkaan ole huono, niin se ei tosin tuntunut paljoa selittelevän asioita (ainakaan sarjan alussa), siltä osin se muistutti joskus katsomaani Kokoro Connectia. Akatsuki no Yona on osoittautunut hyväksi sarjaksi, josta olen tykännyt. Daitoshokan no Hitsujikai jäi muutamien jaksojen jälkeen kesken itselläni ja Trinity Seveniä en katsonut kai kahta jaksoa enempää. Kiseijuu on sarjana hyvä, mutta toisinaan joissakin jaksoissa tapahtumien ennalta-arvattavuus tekee siitä entistä kammottavamman. Toisinaan itselläni on ollut vaikeuksia katsoa joitakin jaksoja kun on melkein varma mitä jaksossa tulee luultavasti tapahtumaan. Ore, Twintail ni Narimasu. on ollut keveydestään huolimatta erittäin antoisa sarja, josta tykkäsin. Yuuki Yuuna wa Yuusha de Arun katsominen on myöskin jäänyt kesken muutaman jakson jälkeen. Shirobako on osoittautunut yhdeksi syksyn suosikeistani muutaman muun sarjan ohella. Lisäksi Nanatsu no Taizai on osoittautunut erinomaiseksi ja toivon että se pystyy pitämään laadun korkealla.

Vuoden alussa alkavista sarjoista puolestaan tulee odotettua ainakin sarjojen Durarara!!, Dog Days ja Kamisama Hajimemashita jatko-osia. Dog Days saa kolmannen kauden ja nuo kaksi muuta toisen kauden. Muiden sarjojen osalta odotan ainakin jakson tai pari ennen kuin osaan sanoa tykkäänkö vai enkö tykkää, mutta ainakin osa tulevista sarjoista vaikuttaa kuvauksen perusteella mielenkiintoisilta.

Ps. Lähteinä muistin virkistämiseen animesarjojen alkamiselle käytin neregate.com löytyneitä Anime Charts -kuvia. 



Lyhyesti:
Vuosi 2014 tuntui animen osalta käynnistyvän hitaasti, mutta keväällä jatkunut Fairy Tail sekä uudet sarjat kuten No Game, No Life ja Hitsugi no Chaika ja kesän Gekkan Shoujo Nozaki-kun ja jatkunut Sword Art Online sekä syksyn toiseet kaudet (Log Horizon, Hitsugi no Chaika, Yowamushi Pedal) ja uusista sarjoista Madan no Ou to Vanadis, Akatsuki no Yona, Shirobako ja Nanatsu no Taizai ovat kukin omalta osaltaan vaikuttaneet animevuoden 2014 onnistumiseen. Tosin myönnettäkööt että tykkäsin enemmän Log Horizonin ensimmäisestä kaudesta kuin tuosta toisesta.




Hyvää uutta vuotta 2015 kaikille blogini lukijoille ja toivottavasti vuosi 2014 oli teillä onnistunut!

3 kommenttia :

  1. Meow .u. hieno blogi, mut siis mist ton twitter feedin oot saanu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen saaminen ei ole oikeastaan erityisen vaikeata. Ensin Twitterin asetuksista menet Pienoisohjelmat -kohtaan (https://twitter.com/settings/widgets), luot uuden ja halutessasi muutat sen mieleiseksesi. Tämän jälkeen kopioit kaiken tekstin laatikosta, jonka alapuolella lukee "Kopioi ja liitä koodi sivustosi HTML-rakenteeseen.".
      Sitten siirryt Bloggeriin ja lisäät uuden gadgetin Ulkoasun kohdalta ja valitset vaihtoehdon "HTML/JavaScript", siihen liität Twitteristä kopioimasi tekstin.

      Poista
    2. Ja kiitoksia kehuista blogia kohtaa! ^^
      Mikäli tarvitset muita ohjeita tai jotain tarkennuksia tuota edellisen kommenttini ohjetta koskien niin saa toki kysyä.

      Poista