tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vuoden 2014 alun kuulumisia & kokemuksia

PITKÄSTÄ AIKAA

No niin, viimein sain hiukan aikaa blogata tänne. Alkuvuosi on ollut kiireistä aikaa siitäkin huolimatta että opiskelu on mennyt vähän niin ja näin. Tuosta huolimatta olen kiireiden keskellä yrittänyt saada hiukan aikaa myös muille asioille kuten animen katsomiselle ja pelien pelailulle.

STEAM HANKINTOJA

Steamista on tullut lähiaikoina löydettyä monia hyviä pelejä edullisesti. Näistä muutamana esimerkkinä "Eryi's Action", "Giana Sisters: Twisted Dreams", "Rogue Legacy" ja "Trine 2".

Eryi's Action

Eryi's Action keskittyy pitkälti pelaajan kampittamiseen mitä erilaisemmilla ansoilla ja pelaajan tehtäväksi jää sekä löytää ne että muistaa miten kustakin ansasta selvitään. Suuri osa ansoista on ärsyttäviä, hauskoja, kekseliäitä, nerokkaita ja kerta kaikkiaan sellaisia, joita haluaa yrittää uudelleen. Tipahtiko pingviini jääkuutiosta? Putosiko pommi niskaan maailmankartassa? Heittikö tuulimylly siipensä niskaani? Hyppäsikö sammakko vesilätäköstä esiin? Putosivatko piikit katosta? Hyppäsivätkö piikit lattiasta? Syöksähtikö kala kohti minua?

Tämä peli ei pitele kädestäsi kiinni ja kehu kun onnistut väistämään ansan. Sen sijaan se laittaa puolitusinaa uutta ansaa eteesi. Yritä hypätä kuilun yli. Näkymätön palikka ilmestyy eteesi ja stoppaa ja putoat. Tällä kertaa olet varovaisempi ja hyppäät kyseisen palikan päälle ja yrität uudestaan. Uusi näkymätön palikka ilmestyy ja lankeat samaan temppuun uudestaan. Kolmas kerta toden sanoo... vai sanooko? Juuri kun luulet onnistuvasi kolmannen kerran niin piikkipallo yllättäen putoaa hahmosi päälle. Ansoja ja ansoja ansojen sisällä. Siitä on Eryi's Action tehty.

Giana Sisters: Twisted Dreams

Giana Sistersissä pelaaja ohjastaa kahta siskosta vuorotellen, kummallakin on oma erikoiskykynsä ja lisäksi hahmon vaihtaminen aiheuttaa maailman muuttumisen iloisen pirteän sekä painajaismaisen synkän maailmojen välillä yllättävän sulavasti. Graafisesti sekä äänimaailmaltaan peli on suorastaan kaunis. Itselläni on toimintojen hyödyntämisessä ja oikeiden nappien käyttämisessä oikeaan aikaan vielä hiukan vaikeuksia, mutta hyvänä puolena voi sanoa että peli kuitenkin reagoi hyvin nappeihin.

Rogue Legacy

Rogue Legacyssä pyritään tutkimaan linnaa, keräämään kultaa sekä jättämään sama taakka perintönä jälkeläiselle kun kuolo koittaa. Maallisella omaisuudella avataan lukittuja hahmoja (joskin pelin alussa eri vaihtoehtoja on kiitettävä määrä) sekä ostellaan erinäisiä bonuksia, varusteita ja runeja (mahdollistavat mm. tuplahypyn, kevyen lentelyn, yms.). Lisäksi kukin hahmo on jollakin tavoin uniikki. Joku on tavallista isompi tai pienempi, joku pelkää kanoja, joku kärsii värisokeudesta, jollakin on kylmät jalat tai likinäköisyys tai jotakin muuta. Lisäksi linnassa on ilmeisesti neljä pomovastusta, jotka olisi tarkoitus päihittää.

Trine 2

Trine 2 puolestaan on jatkoa Trine -pelille, jota en ole kokeillut. Trine 2:ssa kolme sankaria (maagi, varas ja soturi) laitetaan pelastamaan maailma. Kuten Giana Sistersissä niin tässäkin ohjastetaan yhtä hahmoa kerrallaan ja kullakin on omat kykynsä, joita käyttämällä pelissä pitäisi selvitä, ongelmia ratkaista ja vihollisia päihittää.

Tämä peli on visuaalisesti jopa Giana Sisters: Twisted Dreams peliä huomattavasti edellä ja on erinomainen esimerkki siitä kuinka 2d-peleillä on vielä paljon annettavana.

AURA KINGDOM

Myös erästä mmorpg-peliä (Aura Kingdom) aloin tammikuussa pelailemaan. Peli itsessään on kummiskin ihan hyvä ja painottuu pitkälti erinäisten tehtävien tekemiseen, etenkin päätarinan seuraaminen auttaa pelissä etenemisessä. Eri hahmoluokkia on runsaasti ja omaksi suosikikseni on muodostunut "Duelist" -hahmoluokka, joka käyttää aseistuksenaan kahta miekkaa. Muita tähän mennessä ilmestyneitä ovat "Guardian", "Ravager", "Gunslinger", "Grenadier", "Wizard", "Sorcerer", "Bard" sekä tuoreimpana "Brawler" (tunnetaan myös nimellä "Katar"). Muutamia muitakin hahmoluokkia olisi tulevaisuudessa tulossa.

Eräs pelin keskeisiä huomion kohteita ovat Eidolonit, joita on lukuisia erilaisia ja ne ovat eräänlaisia henkiolentoja kai, ne avustavat taisteluissa ja juttelevat pelaajalle ja suurin osa on ihan miellyttävän näköisiäkin otuksia. Oma eidolon-suosikkini on Kotonoha.

Alla lyhyt esittelyvideo omasta hahmostani tuoreine siipineen:


ANIME

Animen osalta voisi mainita että Log Horizon on jatkunut hyvänä sarjana viime vuodesta. Magi -sarjaan ehdin tutustua, siitä on toka kausi meneillään. Joitain vuoden vaihteessa tai tänä vuonna alkaneita sarjoja ovat olleet muun muassa "Inari, Konkon, Koi Iroha", "Noragami", "Wizard Barristers: Benmashi Cecil", "Saki Zenkoku-hen" (Sakin toinen kausi), "Nisekoi", "Mikakunin de Shinkoukei", "D-Frag!" ja monet muut.

Magi on tietenkin huippuluokkaa, mutta näistä ihan uudemmista sarjoista etenkin Nisekoi sekä Mikakunin ovat vaikuttaneet loistavilta. Inarin nimikkohahmo on tottakai kawaii, Noragamissa on mielenkiintoisia hahmoja ja Wizard Barristers hiukan erilaisempaa kuin mitä yleensä on tullut nähtyä. Sakin toka kausi on, tottakai, ollut ihan hyvä, mutta ei vedä vertoja (ainakaan vielä) ekalle kaudelle. D-Frag on kai keskivertoa; omaperäistä mutta osittain kliseistä samalla kertaa, tykänny kuitenkin olen että en minä sitä huonoksi ole suinkaan väittämässä.

Eräs jo julkaistu sarja, jonka ehdin kokonaan katsomaan, ja josta kovasti tykkäsin, oli "Love Lab". Yksi parhaita sarjoja, joita olen vähään aikaan nähnyt. Lisäksi tammi- ja helmikuun aikana tuli osteltua hiukkasen mangaakin pitkästä aikaa.

Koska pystyisin juttelemaan animesta aika paljonkin, niin tulen luultavasti kirjoittamaan ainakin osasta yllä mainituista sarjoista jotakin tulevaisuudesssa. Samoin lukemastani mangasta. Osittain sen vuoksi niistä oli tällä kertaa vain suppeahkot maininnat.

PONIT

Poneja olen tietenkin myös seurannut ja tulipa tuossa jossain vaiheessa tilattua uusi ponipaitakin, Fluttershy -aiheinen tällä kertaa. Lisäksi blind bageista tuli löydettyä Princess Cadance. Ja tietty kävin tammikuussa (4.1.) bronymiitissä Helsingissä, jossa oli (tottakai!) kivaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti