torstai 7. maaliskuuta 2013

Accel World

Itse joskus ajattelin alkaa katsomaan tätä, mutta eka jakso jonka tästä katsoin oli kai jakso 9 ja sitten jäin ihmettelemään että mistä ihmeestä sarjassa on edes kyse.. No, sarjan katsominen jäikin sitten siihen pitkäksi aikaa kunnes tuossa jokin aika sitten päätin yrittää uudestaan.. ja edelleen tein saman mokan. Tällä kertaa kuitenkin kiinnitin hieman tarkempaa huomiota (lyhyen pohtimisen jälkeen) ja huomasin että katsoin väärää jaksoa. Sen jälkeen vilkuilin suunnilleen kymmentä eri jaksoa, jokaisesta muutamia sekunteja sieltä täältä, saadakseni jonkinlaisen pikapuolisen vaikutelman (normaalisti en tuollaista tosin tee!), totesin että kai tämä ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa ja aloitin katsomaan ensimmäisestä jaksosta alkaen.


Sarjasta voisi näin alkuun mainita että se sijoittuu samaan universumiin kuin aiemmissa blogauksissa ollut Sword Art Online, mutta huomattavasti eri aikaan. Tämän huomaa mm. käytössä olevasta tekniikasta, SAO:ssa oli käytössä NerveGear ja Accel Worldissa on käytössä siitä polveutunut Neuro Linker. Perusidea sarjassa keskittyy Brain Burst nimisen ohjelman ympärille, joka on oikeastaan on online multiplayer fighting game eli verkossa oleva monen pelaajan taistelupeli.
Pienenä selityksenä tuosta Brain Burstista:
Brain Burst 2039 (ブレインバースト2039, Burein Bāsuto 2039), also known by its filename BB2039.exe, is a secret application which allows a person to make time seemingly stop by "accelerating" their brainwaves.
Tuo kiihdyttäminen on 1000x kertaista eli se saa yhden sekunnin tuntumaan 1000 sekunnin, siis 16 minuutin ja 40 sekunnin, pituiselta. Tämän vuoksi tuollaisesta "kiihdyttäjästä" tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Tietenkään tuota ei voi ihan noin vaan tehdä, vaan jokainen kiihdytys kuluttaa yhden Burst Pointsin, joita puolestaan pystyy saamaan lisää Brain Burstia pelaamalla. Otteluiden aikarajana on useimmin 1800 sekuntia (30 minuuttia), joka vastaa siis 1800/1000 = 1,8 sekuntia todellisuudessa. Burst Pointseja pystyy käyttämään myös joihinkin muihinkin asioihin. Jos kyseiset pointsit loppuvat kokonaan niin peli poistuu lopullisesti pelaajan Neuro Linkeristä eikä sitä voi enään pelata (eikä edes asentaa uudelleen).

Päähenkilönä toimii Haruyuki Arita, joka on lievästi sanottuna kyllästynyt todellisuuteensa, ja kun eräs koulun suosituimmista tytöistä, Kuroyukihime, tarjoaa mahdollisuuden muuttaa hänen elämänsä niin Haru tarttuu sen suuremmin miettimättä elämänsä tilaisuuteen ja ottaa vastaan Kuroyukihimen lähettämän Brain Burst ohjelman.

Juonta tai tapahtumia en kyllä tosiaankaan viitsisi lähteä sen suuremmin spoilimaan, vaan mielestäni sarja on sen verran katsomisen arvoinen, että voisi mennä pahasti nautinto sen katsomisesta jos siitä tietää liikaa etukäteen. Varsinaisia jaksoja löytyy 24 ja lisäksi jonkin verran OVA-jaksoja ja sellaista.. Eli kokonaisuudessaan ei ole edes kovin pitkä sarja kyseessä.

Tai no, laitetaan nyt yksi spoilerikuva..

Haru & Kuroyukihime

Ja kai sitä arvosanaakin pitäisi 24 jakson perusteella varmaan antaa. Tuskin on vielä täydellistä animea keksittykään, eikä tämä arvosana sitä tarkoitakaan, mutta en ainakaan löytänyt sellaisia puutteita tai muutakaan häiritsevää, joka tuota lähtisi alentamaan. Pidin kovasti.

95/100

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti