lauantai 3. kesäkuuta 2017

Anime 2017 | Talvi & Kevät


Nyt kun vuoden 2017 ensimmäinen puolikas on melkein ohitse, niin voisi olla hyvä aika tarkastella millaista vuoden animetarjonta on tähän mennessä ollut.

Nostan esiin muutamia sarjoja, joista olen itse tämän vuoden aikana nauttinut ja lausun niistä muutaman sanasen.

Talvi 2017:

Kevät 2017: 


Harkitsin jättäväni vielä jonkinlaisia erityismainintoja erityisesti tykkäämistäni sarjoista, mutta olisin loppujen lopuksi joutunut valitsemaan aika monta sarjaa tuosta ylempää, kun jopa yllä olevat listatkin ovat jo käyneet jonkinlaista karsintaa. Muutaman kai voisi kuitenkin nostaa esiin. 

Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, että luettelemani sarjat olisivat kaikki ysin tai kympin arvoisia, täydellisiä ja että jokainen nauttisi niistä ekasta sekunnista alkaen. Pikemminkin listassa on kyse sarjoista, joiden äärellä itse olen viihtynyt enemmän tai vähemmän ja joille ainakin voi antaa mahdollisuuden. 

En tietenkään osaa kirjoittaa sarjoille kuvauksia tai lyhyttä ja ytimekästä lausetta, josta selviäisi mikä sarjassa on ollut sellaista, mistä olen itse tykännyt, mutta yritin tiivistää ainakin jotain siten että sarjasta voisi saada edes jonkinlaisen mielikuvan muuten kuin vain sarjan nimen perusteella. Muutamien kohdalla oli erityisiä vaikeuksia saada jotain kunnollista ja ytimekästä aikaan, muutamaan en ole vieläkään oikein tyytyväinen, mutta parempaakaan ei ole tullut mieleen. 

Talven sarjoista Kemono Friends yllätti minut täysin. En olisi ekan jakson perusteella uskonut että katsoisin koko sarjan mielelläni loppuun asti sekä kiinnostuisin juonesta ja tarinasta hahmojen lisäksi. Kun sarjaan pääsi sisään ja alkoi tuntemaan jaksojen rakennetta ja hahmoja, niin lopulta sitä jäi kaipaamaan lisää ja lisää. 

Kevään sarjoista on hankalampi tehdä valintaa, etenkin kun sarjat vielä jatkuvat, mutta Re:Creators on tuntunut erinomaiselta sarjalta mikäli erään hahmon salailevan käyttäytymisen jättää huomiotta. Suurin osa hahmoista, sarjan idea, tarina, toiminta, tapahtumat, musiikki ja moni muu asia sarjassa on jättänyt minut haluamaan lisää ja mikäli sarja jatkaa vähintään tälläisenä, tai toivottavasti vieläkin parempana, niin saatan jäädä kaipaamaan tätä sarjaa sitten kun se loppuu. 

Mikäli kevään sarjoista jättää jatko-osat ja 2. kaudet huomiotta, niin Renai Boukun, Rokudenashi ja Zero kara ovat pitkälti olleet sarjoja, joista olen nauttinut.Tiedän että etenkin talven sarjoista minulta jäi osa joko katsomatta tai katsomatta loppuun asti. Aika on rajallista ja epäilen että kenenkään aika riittäisi kaikkien kausisarjojen katsomiseen muun elämän ohella. Siellä oli kyllä sarjoja, joihin luultavasti palaan vielä tulevaisuudessa paremmalla ajalla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti