keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Bakuman lähestyy loppuaan....

Bakuman. on yllättäen jo kolmannen kautensa loppusuoralla ja luultavasti ei kovin montaa jaksoa ole jäljellä. Ensimmäisellä ja toisella kaudella kummallakin oli 25 jaksoa, joten on mahdollista että kolmannesta kaudesta on jäljellä enään 5 jaksoa. Yhteensä jaksoja on laskujeni mukaan tullut 70 kappaletta, eli ihan lyhyestä sarjasta ei kuitenkaan ole kyse. Tosin kausien välissä on tietenkin ollut taukoa.. joka tuntuu olevan aika yleistä jokseenkin minkä tahansa sarjan kausien välissä, eikä yksinomaan animen kohdalla.

Sarjan aikana katsojaa on kieputeltu vuoroin alas, ylös ja alas.. vähän kuin vuoristoradassa. Päähenkilöillä vuoroin sujuu hyvin ja heti kun heillä sujuu hyvin niin joko saman, tai seuraavan, jakson lopussa tulee uutta konfliktia jo eteen. Pidemmän päälle tällä on vaikutuksia jo hahmoihinkin, tässä on esimerkki siltä miltä yksi päähahmoista näyttää kolmannen kauden jaksossa 20:

Mashiro Moritaka
Mashiro Moritaka
Kuvasta päätellen animehahmona oleminen ottaa kovasti voimille.. Periaatteessa sarjassa riittäisi potentiaalia "ikuisuussarjaksi" (siis sellaiseksi, joka venyy useiden satojen jaksojen pituiseksi), mutta jo tähän mennessä on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että on parempi ettei sellaiseen kierteeseen ajauduta tämän sarjan osalta. Pituuden kannalta tämä tuntuu suunnilleen vastaavan Hikaru no Go:ta, joskin olisin halunnut HnG:n jatkuvan pidemmälle. Mielenkiintoista Bakumanissa on se, että se koettelee katsojaansakin melkoisesti. Ymmärrän kyllä, että jos tapahtumat etenisivät liian hyvin niin sarja olisi helposti pitkäveteinen ja tylsä, mutta jatkuva haasteiden kohtaaminen on kyllä tavallaan uuvuttavaa.. tuntuu kuin tähän tarinaan ei sopisi loppua "ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka." vaan pikemminkin "ja he kompuroivat risukasasta toiseen ja kolmanteen elämänsä loppuun saakka.".

Sarja itsessään, huolimatta pienistä puutteistaan, on kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen. Ainakin osa hahmoista on mieleenpainuvia ja tuntuvat sopivan sarjaan. Tunnelmaan pääsee hyvin kiinni. Ja sitä rataa.. Ei siis suinkaan huono, mutta hermoja raastava. Jos sarja jatkuu tällä normaalilla tavalla ja ehkä tuo jonkin mielenkiintoisen lopun, niin kokonaisuutena on kyllä ihan katsomisen arvoinen. Itse jouduin jossain vaiheessa hieman kertaamaan muutamia jaksoja aiemmista kausista, jotta muistin mitä kaikkea niihin on ehtinyt mahtua. Sisältöä on siis kuitenkin ollut runsaasti.

Ja kokonaisarvosanaako pitäisi antaa?
Jos tuota hermoja raastavuutta olisi ollut hieman vähemmän, eikä ihan vain jakson tai parin välein, niin olisi päätynyt lähemmäs 90 ja sitten jotain pientä viilausta siihen päälle, niin olisi voinut olla jotain 95 tienoilla. Mutta ei huono tämäkään. Olen tyytyväinen, että tähän on tullut tutustuttua. Saa nähdä muuttuuko tuo tulevien jaksojen aikana.

83 / 100

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti